Welkom beste lezer!


Welkom beste lezer!
Misschien heeft het lezen van deze blog je interesse gewekt? Tenslotte raakt dit onderwerp -hoe beangstigend ook- ons allemaal. Als je mij je email-adres geeft, zal ik je op de mailinglist plaatsen, zodat je automatisch een email van mij krijgt bij het verschijnen van een nieuw bericht. Met hetzelfde gemak kun je dat op dezelfde wijze natuurlijk weer ongedaan maken.
Stuur je email naar onderstaand adres en de rest volgt vanzelf.
hvogelaarster@gmail.com

donderdag 5 juli 2012

EVEN TUSSENDOOR

De afgelopen dagen waren interessant genoeg om vast te leggen voor het nageslacht.


-Afgelopen maandag 2 juli ontving Magdalena op het stadhuis haar Nederlanderschap. 
Als taalcoach heb ik een goed contact met haar, want hoe goed je je lesjes ook leert: de praktijk (spreken en schrijven) is toch altijd nog de beste leermeester. Zeker, als je in het bedrijfsleven actief wilt zijn. En Magdalena lukt dat wel, want binnenkort zal ze -geheel zelfstandig- een showroom van keukens gaan runnen. Een schitterend resultaat!


-Afgelopen dinsdag 3 juli waren Riet en ik 43 jaar getrouwd. Aan Riet gaat dit natuurlijk volledig voorbij: haar affectie jegens mij beperkt zich tot het spontaan (zonder aankondiging vooraf) geven van kusjes. En zolang ze dat nog doet, doe ik er vrolijk aan mee!
's-Middags heb ik met Karina een flinke wandeling gemaakt, en onderweg hebben we ons verwend met een stuk taart.
's-Avonds was er een beiaardconcert in de Grote Kerk; de vele toehoorders zaten buiten op het plein voor het oude stadhuis te genieten van een uur prachtige muziek.


-Gisteren, woensdag 4 juli, was het "biggetjesdag" op de kinderboerderij Holywood. Moeder varken had 13 kleintjes om haar heen, en dit feit werd aangegrepen om een leuk opgezet kinderfeestje te organiseren.
Voor Magdalena en haar kinderen Tyron (4) en Melanie (2) was dit een uitgelezen mogelijkheid om eens lekker buiten te zijn.














Bijna zou ik vergeten te vertellen hoe het met Riet gaat: maandagochtend zat ze heerlijk mee te "zingen" met het wekelijkse halfuurtje samenzang in de huiskamer.
Gisterochtend vond ik haar in het restaurant, waar iedere woensdagochtend een zangochtend plaats vindt; liedjes uit de (zeer) oude doos, wat ze een jaar geleden afschuwelijk gevonden zou hebben. Nu zat ze zachtjes mee te deinen.....

Volgende week woensdagavond (11 juli) vliegen Jos en ik naar Geneve; van 12 t/m 14 juli lopen we daar de wijnroute (zie www.cheminduvignoble.ch ) Op zondag 15 juli vliegen we weer terug. Even helemaal uit het dagelijkse ritme, zowel voor Jos (druk druk druk) als voor mij (de beruchte drempel van het loslaten).


En ook:


Editie 74
 
 
  

Eerdere diagnose. Niets dan goeds?

De diagnose dementie kan steeds eerder worden gesteld. In sommige gevallen zelfs al voordat mensen last hebben van symptomen. Het effect van zo’n snelle diagnose op de zorgkosten en op het leven van de patiënt en mantelzorger is echter niet bekend. Promovendus Ron Handels vertelt in de rubriek ‘Wetenschappers aan het woord’ meer over zijn onderzoek naar het effect van vroegdiagnostiek. Een deel van zijn onderzoek vindt plaats in Zweden. Hiervoor ontving hij een beurs van 10.500 euro van Alzheimer Nederland.

Lees het volledige artikel
 
  
   
  

Actie voor Alzheimer: inspiratiesessies

Speelt u weleens met de gedachte om iets te doen voor Alzheimer Nederland? Alleen weet u niet precies wat? Denkt u dan eens aan het organiseren van een actie. Misschien heeft u al vaker gelezen over acties, maar weet u niet hoe u dat zelf kunt aanpakken. Om u op ideeën te brengen en om u te helpen, organiseert Alzheimer Nederland in het najaar een aantal inspiratiesessies.

Lees het volledige artikel
 




10 tips voor reizen met dementie

Op vakantie gaan is spannend voor iedereen. Voor mensen met dementie en hun omgeving vraagt dit om extra maatregelen. Om nog beter voorbereid te zijn, volgen hier tien tips die de vakantie aangenamer laten verlopen. Zo gaat u veilig en comfortabeler op reis.

Lees het volledige artikel
 




Hulp aan thuiswonende ouders

‘Bij mijn beide ouders is Alzheimer gediagnosticeerd. Als kinderen zorgen we er sinds enkele maanden voor dat elke avond iemand bij hen aanwezig is. Dit is emotioneel erg zwaar. Ook veroorzaakt het behoorlijke druk bij iedereen thuis. Mijn vraag: komen onze ouders in aanmerking voor (vrijwillige) hulp? Zo ja: waar kunnen wij hiervoor terecht?’

Lees het volledige artikel
 




Stamceltherapie tegen dementie

De meeste weefsels in ons lichaam kunnen zichzelf herstellen. Helaas zijn de hersenen een uitzondering waardoor schade vaak permanent is. Onderzoekers hebben in de afgelopen jaren echter grote ontdekkingen gedaan op het gebied van stamcellen. In de groene Amsterdammer vertelt professor Elly Hol over de stand van zaken. Op onze website vatten we voor u samen wat stamcellen in de strijd tegen dementie kunnen betekenen.

Lees het volledige artikel
 




Dossier dementie: diagnose

Het vaststellen of iemand dementie heeft is niet eenvoudig. Als de huisarts na zorgvuldig onderzoek dementie vermoedt, stuurt hij een patiënt meestal door naar een specialist. Deze kan de diagnose vaststellen. In deze editie van het 'dossier dementie' gaan we dieper in op de diagnose en de partijen die hierbij betrokken zijn.

Lees het volledige artikel
 

 



En tenslotte een aardig artikel:

Tot een volgende keer!