Welkom beste lezer!


Welkom beste lezer!
Misschien heeft het lezen van deze blog je interesse gewekt? Tenslotte raakt dit onderwerp -hoe beangstigend ook- ons allemaal. Als je mij je email-adres geeft, zal ik je op de mailinglist plaatsen, zodat je automatisch een email van mij krijgt bij het verschijnen van een nieuw bericht. Met hetzelfde gemak kun je dat op dezelfde wijze natuurlijk weer ongedaan maken.
Stuur je email naar onderstaand adres en de rest volgt vanzelf.
hvogelaarster@gmail.com

woensdag 29 december 2010

Feestagen! Leuk, maar veel prikkels.

De kerstdagen liggen achter ons, rest nu nog de jaarwisseling. In het gehele verpleeghuis is erg veel aandacht geschonken aan versiering en "good-feeling" activiteiten. En dat begon al eind november met de sinterklaasperiode. Prachtige poppen en veel verlichte objecten. Erg sfeervol.
Op 5 december was er op de afdeling een pakjesmiddag georganiseerd, met voor iedereen een cadeautje, door 2 Pieten uitgedeeld. Grote hilariteit natuurlijk, en erg gezellig met lekkere dingen.

Direct na pakjesavond begonnen de voorbereidingen voor Kerstmis. Met veel fantasie waren de huiskamers en de gangen opgevrolijkt met winterse kerstversiering, en elke huiskamer kreeg een eigen kerstboom. Voor Riet was dit een leuke tijd, want ze mocht op haar manier mee helpen met het aanbrengen van de versiering. Ze zei er nooit veel van, maar desgevraagd wees ze trots op de mooie bomen met de prachtige ballen.
Er is door DrieMaasStede van alles uit de kast gehaald om een fijne kerstsfeer te creëren.
Op de avonden van 13, 14 en 15 december was er voor bewoners en familie een grandioze kerstshow, traditiegetrouw verzorgd door een flinke groep eigen personeel. De prachtige grote zaal (tevens restaurant) zat iedere avond bomvol.
Op donderdagavond 23 december was er een heus kerstconcert door een harmonieorkest uit Maassluis. De zaal zat weer bomvol, en de sfeer was geweldig.
Op vrijdagavond 24 december was er een kerkdienst met medewerking van een jongens- en meisjeskoor uit Rotterdam. En ook nu werd er weer volop meegezongen.

De kerstdagen zelf stonden in het teken van de diners met familieleden. Deels in het restaurant, deels op de afdelingen zelf. Voor de bewoners zelf is zo'n gezamenlijk diner best gezellig, al geeft het organiseren van zo iets wel behoorlijk wat opwinding. Besloten was om -uit praktische overweging- 2 huiskamers samen te voegen, en in 1 huiskamer de tafels te dekken, en in de andere de banken en zitjes te groeperen. 
Voor Riet was al die drukte te veel. Ik was er een uur van tevoren om wat hand- en spandiensten te verlenen, maar ik had mijn handen vol aan een hevig huilende Riet, die zich door niemand liet troosten. Hevig snikkend heeft ze zich een paar happen laten voeren, maar ze had er duidelijk geen trek in. Gelukkig klaarde de lucht wat op en kon ze het toetje zelf eten.
Toen we na het diner verhuisden naar de andere huiskamer, en daar gezellige muziek en hapjes en drankjes kregen, kon ze weer genieten van haar omgeving en meedoen met zang en dans.

Het diner op 2e kerstdag ging volgens zeggen stukken beter. Ik was er niet bij, maar ik geloof het direct. Voor mij waren deze kerstdagen bijzonder enerverend: 2e kerstdag was ik gast bij Jos en Kirsten. Na een schitterende, stevige wandeling in de besneeuwde duinen zijn we gedrieën de keuken ingedoken om het diner klaar te maken. Best gezellig!
De vorige dag kreeg ik -na mijn bezoek aan Riet- onverwachte gasten: Martijn en zijn vriendin Mirjam. Natuurlijk had ik de dagen ervoor snel wat aan kaarsen en kerstversiering gedaan, want het zag er wel heel erg kaal uit dit jaar. We hebben er een gezellige avond van gemaakt.

De blik is nu weer op Riet gericht: vanochtend werd ik door Miranda (de zorgcoördinator van Riet) gebeld, dat in overleg met de dokter en de psycholoog besloten was de medicatie (antidepressivum)  iets te verhogen, om Riet iets stabieler te krijgen. We moeten even het resultaat afwachten.
Vrijdagmiddag wordt het oude jaar muzikaal uitgeluid met een gezellige middag met een eenmansorkest. Altijd leuk, want er wordt dan volop meegezongen en gedanst.
Zaterdagmiddag (1 januari) is er op de afdeling nieuwjaarsbijeenkomst met een hapje en een drankje. En zondagmiddag gaan Riet en ik op nieuwjaarsvisite bij Magdalena en haar gezin.

En zo gaan we naadloos verder in 2011. Lezer, maak er iets van!
    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volg ons met Email