Welkom beste lezer!


Welkom beste lezer!
Misschien heeft het lezen van deze blog je interesse gewekt? Tenslotte raakt dit onderwerp -hoe beangstigend ook- ons allemaal. Als je mij je email-adres geeft, zal ik je op de mailinglist plaatsen, zodat je automatisch een email van mij krijgt bij het verschijnen van een nieuw bericht. Met hetzelfde gemak kun je dat op dezelfde wijze natuurlijk weer ongedaan maken.
Stuur je email naar onderstaand adres en de rest volgt vanzelf.
hvogelaarster@gmail.com

zaterdag 10 december 2011

HET GAAT NIET GOED MET RIET

In mijn vorig bericht schreef ik aan het einde over de onzekerheid of onze theevisite aan Magdalena door kon gaan. 
Het was die zondag buitengewoon mistig, maar Riet had er wel zin in, dus zijn we toch maar gegaan. En het was weer ouderwets gezellig, ook al lagen de kinderen (moe van het buitenspelen) lekker te slapen.
Even na vieren gaf Riet aan, dat ze naar de wc moest. Lastig, dus snel een eind gemaakt aan ons bezoek om de veilige omgeving van DrieMaasStede voor deze klus op te zoeken.
Het was erg mistig, koud en al vrij donker, en het zicht op de galerij 7-hoog was niet te best. Voor Riet was dit erg beangstigend, en het kostte mij veel moeite om haar buiten in haar rolstoel te krijgen, want in haar angst begreep zij mijn woorden niet. Gelukkig kreeg ik haar wel in de auto, maar ze was echt bang in die mist.
De afgelopen weken heeft Riet regelmatig last van insulten, en ze is -meer dan anders- snel moe, en is dan erg afwezig, in zichzelf gekeerd. Ze reageert slecht op haar gestelde vragen, begrijpt niet wat je bedoelt, en wordt paniekerig als je haar wilt laten staan, of zitten. Erg lastig is dit bij het aan- en uitkleden, wassen of toiletbezoek, en zelfs eten en drinken gaan steeds moeizamer.
Vanmiddag wilde ik testen, of ik haar mee kon krijgen voor een korte wandeling om de kerstversiering te bekijken, maar ik kreeg haar niet uit haar stoel. Ze begreep mij absoluut niet. En ze vind het allemaal zo prachtig: die sinterklaasversiering van de afgelopen weken, en nu de kerstversiering!
In overleg met het personeel heb ik helaas moeten besluiten om ons voorgenomen bezoek aan Magdalena morgen af te zeggen. Ik durf het in deze omstandigheden niet meer aan.
Hopelijk is deze situatie tijdelijk, en kunnen we binnenkort weer onze theevisites voortzetten.
Ik heb Magdalena zojuist op de hoogte gesteld. Jammer, want we zouden de verjaardag van Leroy vieren..... Ik ga dan maar alleen, want er valt altijd genoeg te bespreken met Magdalena en Leroy. Zeker, nu tijdens de Kerstdagen opa en oma uit Polen overkomen, en Melanie gedoopt gaat worden op 28 december.
Gek is dat: 2 jaar geleden, in augustus, waren Riet en ik er bij, toen Magdalena en Leroy trouwden, en Tyron gedoopt werd, in het bijzijn van familie en vrienden van Magdalena. Het lijkt alsof dat vele jaren geleden heeft plaats gevonden.
Maar er staan meer leuke dingen op het programma: aanstaande dinsdag is er een grote kerstshow, verzorgd door het personeel van DrieMaasStede. Dit duurt tot 22.30 uur, dus dat lukt nooit met Riet...... 
En woensdag 21 december komt het Leger de Heils 's-avonds. 
En 22 december komen 60 kinderen van de basisschool uit de wijk liedjes zingen.  
Op 24 december is er een kerstviering, met aansluitend een luisterconcert van het Maasstedelijk koor.
Op 31 december een oudejaars(koffie)concert. (licht klassiek)
Ik vrees, dat veel van dit aanbod aan Riet voorbij gaat..... Hoe graag ze ook wil, ze kan het niet meer opbrengen. Helaas.


En dan hebben we nog de beide kerstdagen met het kerstdiner op de afdeling, samen met de familie (voor zover aanwezig...).
Hoewel ik wel aanwezig ben om Riet te helpen, eet ik niet mee. Uit ervaring weet ik, dat je dan een koude prak te verteren krijg, omdat het voeren van Riet erg veel tijd kost. De 1e kerstdag eet ik thuis, de 2e ben ik te gast bij Jos en Kirsten.


Lezer, mede namens Riet wens ik je fijne, inspirerende kerstdagen, en een heel goede start van 2012.
Wij van onze kant doen er alles aan om deze tijd goed door te komen!     

2 opmerkingen:

  1. Veel sterkte.

    Het is duidelijk dat het in jouw situatie steeds moeilijker wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hans, bedankt voor je goede raad! Ik zal 't zeer zeker ter harte nemen. Ik wens je een heleboel mooie en goede momenten samen met Riet de komende tijd, hoe moeilijk 't ook zal zijn!

    BeantwoordenVerwijderen

Volg ons met Email