Welkom beste lezer!


Welkom beste lezer!
Misschien heeft het lezen van deze blog je interesse gewekt? Tenslotte raakt dit onderwerp -hoe beangstigend ook- ons allemaal. Als je mij je email-adres geeft, zal ik je op de mailinglist plaatsen, zodat je automatisch een email van mij krijgt bij het verschijnen van een nieuw bericht. Met hetzelfde gemak kun je dat op dezelfde wijze natuurlijk weer ongedaan maken.
Stuur je email naar onderstaand adres en de rest volgt vanzelf.
hvogelaarster@gmail.com

zaterdag 1 oktober 2011

ZOMERSE DAGEN

Terwijl ik dit schrijf, luister ik naar de radio. Strandweer! Ongelooflijk, 1 oktober, 25 graden.
Ook de hele afgelopen 10 dagen is het schitterend weer geweest. Vorige week zaterdag- en zondagmiddag ben ik met Riet wezen wandelen, niet te ver vanwege m'n voetblessure, maar wel even lekker naar buiten. 
Riet vindt dat geweldig! Zaterdags via Kethel naar het winkelcentrum om daar bij Bakker Klootwijk (wie kent hem niet?) een lekkere koek te halen, die we vervolgens ergens op een bankje samen oppeuzelen, met een sapje voor Riet. En op zondag een wandeling naar parkachtige plekjes in de omgeving. 
Dit wekelijkse recept wil ik zo lang als mogelijk volhouden, want Riet geniet er van (en daar gaat het toch om?). En om de 2 à 3 weken onze visite aan Magdalena en haar gezin: een wederzijds feest!
Kortom: vanmiddag en morgen nog profiteren van het mooie weer!


Riet is weer helemaal de oude; ze schuifelt weer door de gangen, op zoek naar een rustig plekje, dat ze helaas niet meer zelfstandig kan vinden. Voor haar is het te hopen, dat iemand van het personeel haar een arm geeft om haar ergens neer te zetten, want anders blijft ze schuifelen tot ze een ons weegt. 
Het schuifelen is ook haar manier om te vertellen dat ze hoognodig verschoond moet worden. Erg vervelend als je dit niet kunt zeggen. Nu moet ze wachten tot er iemand toevallig in de buurt is en het onheil ruikt.....


De afgelopen week kreeg ik zowel van Harmke, als ook van Gerda en Karina positieve berichten over Riet. Ze is vrolijk, kan glimlachen, maar is ook assertief naar anderen als er (in haar beleving) teveel herrie is. 
Heel duidelijk is wel, dat Riet 's-middags veel beter benaderbaar is dan 's-avonds. Het keerpunt bij Riet ligt bij de avondboterham, rond 6 uur. Daarna zakt zij (en de meeste anderen) weg in een soort vóórslaap.
Het sapje van 7.30 uur wil er nog wel in, maar reageren op wat je zegt wordt al minder op dit late (!) uur. 


Afgelopen donderdagavond was er weer een muziekavond door een ingehuurde artiest. Vroeger ging ik daar altijd heen met Riet, want dat was best gezellig. Maar sinds een paar maanden laat ik dit voorbij gaan vanwege het relatief late tijdstip (van 19.30 uur tot 21.30 uur), maar ook vanwege het hoge aantal decibellen. De ene artiest heeft nog grotere geluidboxen dan de andere, en er iets van zeggen werkt bij die mensen als een rode lap op een stier. Zijn inderdaad doof door hun eigen decibels. 


Maar afgelopen donderdagavond was er iets bijzonders: een pianist met als hobby fotografie en filmen -maar het kan ook andersom zijn- speelde prachtige klassiekers als ondersteuning van door hem gefilmde dieren in ARTIS. Heel creatief en voor de meesten erg prettig en herkenbaar.
Maar het probeerseltje met Riet was van korte duur: bij de pauze (na het advocaatje-met-slagroom) zijn we terug gegaan naar de afdeling, waar iedereen intussen al naar bed was. Duidelijk niet meer geschikt voor Riet vanwege het late tijdstip.
Ik denk, dat voor velen die avonden te laat zijn. Zeker voor de mensen van de verpleegafdeling.


Afgelopen zaterdag was er het maandelijkse koffieconcert waar een fantastisch klassiek concert werd gegeven door 2 dames (dertigers) op dwarsfluit en vleugel. Het publiek zat ademloos te luisteren naar een uitvoering van hoge kwaliteit. Ook Riet zat aandachtig te luisteren!


Gisteravond was er algehele onrust in de 4 huiskamers van de afdeling. Een duidelijke indicatie, dat er een weersverandering aan zit te komen.
We wachten de komende weken af.


De hartelijke groeten!

1 opmerking:

  1. De activiteiten voor (demente) ouderen zou eigenlijk alleen maar 's middags moeten plaatsvinden. Deze mensen verbruiken al zoveel energie overdag, dat ze de avond vaak niet meer halen, en vroeg naar bed moeten. Fijn dat jullie nog van 't mooie weer kunnen genieten!

    BeantwoordenVerwijderen

Volg ons met Email