Welkom beste lezer!


Welkom beste lezer!
Misschien heeft het lezen van deze blog je interesse gewekt? Tenslotte raakt dit onderwerp -hoe beangstigend ook- ons allemaal. Als je mij je email-adres geeft, zal ik je op de mailinglist plaatsen, zodat je automatisch een email van mij krijgt bij het verschijnen van een nieuw bericht. Met hetzelfde gemak kun je dat op dezelfde wijze natuurlijk weer ongedaan maken.
Stuur je email naar onderstaand adres en de rest volgt vanzelf.
hvogelaarster@gmail.com

zaterdag 19 mei 2012

CREATIEVE GEESTEN

De vorige keer vertelde ik enthousiast over allerlei activiteiten die op stapel staan voor de bewoners van de afdeling waar Riet verblijft.
Afgelopen donderdag (Hemelvaart) gingen we met een klein groepje - 5 rolstoelers met begeleiders- om even over 9 op pad voor een heerlijke wandeling. De aankondiging richting familie om vrijwilligers te werven, heeft weinig resultaat gehad, helaas. De pret was er echter niet minder om!
Het was koud, 11 graden, maar zonnig. Ingepakt in winterjassen en met plaids in de aanslag gingen we op pad voor een wandeling van ruim een uur.
Bij terugkomst wachtte ons een heerlijk ontbijt van witbrood met aardbeien. Dat was smullen!Er zijn door Jacqueline ook foto's gemaakt van de wandeling; die volgen nog.


Op maandag 14 mei werd de "Dag van de Zorg" gevierd. Voor het personeel was een feestelijke, gezamenlijke maaltijd georganiseerd, en voor de bewoners was er een zanger-met-orkest ingehuurd (het orkest bestond uiteraard uit wat electronica), die op elke afdeling een kwartiertje lekkere oldies ten gehore bracht. Kort, maar wel leuk!Gisteren (vrijdag 18 mei) was ik op uitnodiging in Haarlem en 's-avonds in Zandvoort voor een strandparty, georganiseerd door Kirsten en 5 vriendinnen, die allen dit jaar 30 werden of worden.
Omdat niet iedere feestganger alle 6 dames kenden, had Jos speciale bierviltjes gemaakt met de foto's er op.
Toen ik vanochtend naar huis reed, realiseerde ik me, dat leven en dood heel erg dicht bij elkaar staan: een kind in wording (bij minstens 3 van deze dames), en een lieve vrouw, die ongeneeslijk ziek is, en aan de rand van de dood staat.


Thuisgekomen las ik in m'n email het bericht van het plotseling overlijden van een belangrijk lid van ons koor: een vrouw die jarenlang onvermoeibaar haar krachten aan kerk en koor gaf.
Ook dit gebeurt, hoe tragisch en onwerkelijk het ook is.
Bij mijn bezoeken aan Riet kom ik vaak in aanraking met de dood: dat is onontkoombaar op die afdeling, waardoor ik er min of meer aan gewend raak. Maar het bericht van het plotseling overlijden van ons koorlid grijpt me wel aan.


Vanmiddag -het was schitterend weer- hebben Riet en ik uitgebreid gewandeld in de landelijke omgeving van Kethel.
Riet genoot uitbundig van de vele mooie bloemen onderweg, en van het gezang van de vele vogels.
Op de terugweg moesten we natuurlijk even een lekkere koek halen bij Bakker Klootwijk (wie kent hem niet?), die we met een glas heerlijke, verse jus d'orange in het restaurant opgepeuzeld hebben.


Van de Afdeling De Kameel (waar Riet voorheen woonde) kreeg ik nog 2 foto's die gemaakt zijn op 29 februari.
Op die dag organiseerden de service-medewerkers (de dames die voor de boterham en de koffie zorgen) van de afdeling een speciale "lekkere hapjes avond" voor de bewoners.
De meeste service-medewerkers zijn van buitenlandse afkomst, dus dat werden lekkernijen uit de Antillen, Kaap Verdiƫ, Congo, Marokko. En het werd weer smullen!!

Uit mijn verhaal blijkt toch eens te meer, dat met wat creativiteit heel wat bereikt kan worden bij deze moeilijke doelgroep.


Tot een volgende keer!
1 opmerking:

  1. Ik blijf je volgen Hans!Je verhalen ontroeren me. Doen me terug denken aan wat was.....

    Corina

    BeantwoordenVerwijderen

Volg ons met Email