Welkom beste lezer!


Welkom beste lezer!
Misschien heeft het lezen van deze blog je interesse gewekt? Tenslotte raakt dit onderwerp -hoe beangstigend ook- ons allemaal. Als je mij je email-adres geeft, zal ik je op de mailinglist plaatsen, zodat je automatisch een email van mij krijgt bij het verschijnen van een nieuw bericht. Met hetzelfde gemak kun je dat op dezelfde wijze natuurlijk weer ongedaan maken.
Stuur je email naar onderstaand adres en de rest volgt vanzelf.
hvogelaarster@gmail.com

maandag 4 juni 2012

NOG WAT FOTO'S TUSSENDOOR

Vandaag, maandag 4 juni, is het ijzig koud, regenachtig, triest. Om 3 uur geeft het kwik 9,9 aan (uit de wind).
Vanavond begint de avond4daagse van DrieMaasStede, maar het ziet er niet goed uit: als het regent, gaat het wandelen niet door, maar ook de ijzige kou zou wel eens spelbreker kunnen zijn.
Voor aanstaande vrijdag had Geert (de activiteitenbegeleider en kookspecialist) voor een paar bewoners (waaronder Riet) een vaartocht in de Biesbosch voorbereid, maar vanwege de slechte weersvooruitzichten heeft hij dat vanochtend afgeblazen.
Vrijdag wordt nu een verwendag, met lekkere hapjes..... 


Van Jacqueline, de andere activiteitenbegeleider, kreeg ik wat foto's van vorige activiteiten.


Van de wandeling op Hemelvaartsdag ( het dauwtrappen!) vond ik deze wel aardig: direct na het opstaan is het verzamelen geblazen in één van de huiskamers; gespannen wachten de wandelaars op wat komen gaat!

En dan gaan we om even over 9 op pad!
Met warme truien, jassen, dassen, wanten en dekens tegen de koude voorjaarswind; het kwik geeft 11 graden......
Maar..... de zon doet z'n best!

Na een heerlijke wandeling van bijna 1,5 uur keren we terug in de huiskamer, waar ons een heerlijk ontbijt met aardbeien wacht.
Op 23 en 24 mei was er -in het kader van de "Limburgse Week"- een bourgondische maaltijd op de afdeling. Lekkere hapjes, met een schuin oog naar Limburgse lekkernijen.
Zie, wat Geert & Jacqueline hadden klaargemaakt:


Terwijl ik naar bovenstaande foto kijk, schieten de tranen me in de ogen. Ik kan er maar moeilijk aan wennen, dat ik deze fijne vrouw na al die jaren nu zo afgetakeld zie.
Het besef, dat Riet zich prettig voelt op de afdeling, en vooral in de huiskamer, geeft me toch de nodige gemoedsrust. 
Riet gaat achteruit, maar ze is tevreden, lacht, praat regelmatig (onbegrijpelijke teksten), zoekt duidelijk contact. Riet is goed benaderbaar, en een graag geziene bewoonster op haar afdeling, en dat maakt een bezoekje al gauw voor beide partijen prettig. 

De zon breekt door; misschien wordt het toch nog gezellig vanavond met de avond4daagse!

Tot een volgende keer.

PS: ik vond nog een aardig filmpje:

en in het Engels:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volg ons met Email