Welkom beste lezer!


Welkom beste lezer!
Misschien heeft het lezen van deze blog je interesse gewekt? Tenslotte raakt dit onderwerp -hoe beangstigend ook- ons allemaal. Als je mij je email-adres geeft, zal ik je op de mailinglist plaatsen, zodat je automatisch een email van mij krijgt bij het verschijnen van een nieuw bericht. Met hetzelfde gemak kun je dat op dezelfde wijze natuurlijk weer ongedaan maken.
Stuur je email naar onderstaand adres en de rest volgt vanzelf.
hvogelaarster@gmail.com

zondag 9 september 2012

NOGMAALS: TROPISCHE DAGEN

We schrijven 9 september, en de mussen (die er nog over zijn van de vorige keer) vallen weer dood van het dak.
Gisteren was het al erg warm; ik had Magdalena beloofd naar de opening van de nieuwe showroom te komen. Dat stukje fietsen naar Maassluis mocht geen probleem zijn. Het fietsen ging prima, maar als je met dit weer afstapt, ga je beslist koken. Het vocht brak me aan alle kanten uit!
Overigens was dit fietstochtje best de moeite waard, want ik zag een schitterende showroom van (de duurdere) keukens.
Wie in de buurt is moet beslist eens binnenstappen bij "Het Hof der Keukens", zie: www.hofderkeukens.nl 

Vanmiddag ben ik met Riet gaan wandelen, maar net als de vorige keer: vrij snel een bankje gezocht om samen te genieten van de omgeving, met een drankje en een reep chocola.
Het reageren en lopen gaat steeds moeizamer met Riet. Ze zit vaak scheef en in elkaar gedoken, reageert minder alert als je wat aan haar vraagt, begrijpt eenvoudige instructies niet of moeizaam als drinken, eten, mond open, gaan staan, kijken. Maar heb je eenmaal contact, dan reageert ze een stuk beter, geeft antwoord op eenvoudige vragen, lacht, zingt, is vrolijk naar anderen.
Het algehele beeld is echter: gaat langzaam steeds verder achteruit. Maar gelukkig herkent ze mij nog steeds! En dat houdt mij weer op de been.

Vorige week zondag gingen we weer wandelen met de afdeling; dit keer waren we met 8 rolstoelers. Het was prima weer, en we wandelden dit keer door Het-Bos-van-Kethel, tussen de Harreweg en de Kerkweg. Onderweg maakten we een pauze voor wat sapjes.

Na afloop gingen we gezamenlijk wat drinken in het restaurant, zodat Geert de gelegenheid had om het een en ander in zijn oventje warm te maken. Dat bleek een heerlijke  quiche te zijn. (zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Quiche )

Op dit moment is het in huize Vogelaar een opmerkelijke drukte: na een lange periode van berusting ben ik actief bezig met het zoeken naar een andere woning. Ik wil op korte termijn kleiner gaan wonen, en nu ik nog zelf redelijk uit de voeten kan met zaag, hamer en verfkwast, maar mijn dagen nu toch wel mee gaan tellen (volgende maand 69....), kies ik er bewust voor niet langer te wachten. Ook al zijn de dagen van Riet geteld, het kan niettemin best nog 2 of 3 jaar duren.
Mijn toekomst ligt dus vooralsnog in Vlaardingen, en woningruil is dan ook zeker een optie. De plannen zijn er, maar omdat niets zeker is, kan ik er verder nog weinig over zeggen. Het enige wat zeker is, is dat ik erg veel moet ruimen..... In dit huis zitten we nu ruim 37 jaar, en de royale bergruimtes zijn in de loop van die jaren ruim gevuld, want hoe meer ruimte, des te meer "zet-maar-op-zolder-achter-het-gordijn".

Voor wie de wetenschap volgt:
Dementerenden met een depressie lijken baat te hebben bij elektro convulsie
therapie. Zo kan ECT vooral een positief effect hebben op de cognitie.
Tegelijkertijd is er veel meer onderzoek nodig om te achterhalen hoezeer
zij baat kunnen hebben bij ECT.
http://www.alzheimer.nl/nieuws.html?zoom=377

Het essentiële aminozuur tryptofaan beschermt mogelijk tegen
ouderdomsziekten als Alzheimer en Parkinson. Dat blijkt uit onderzoek van
het Universitair Medisch Centrum Groningen. Het gen waar de onderzoekers
hun aandacht op richtten, is tryptofaan 2 ...
http://www.alzheimer.nl/nieuws.html?zoom=380

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft ingestemd met het
gebruiken van een hogere dosis Exelon (met als werkzame stof Rivastigmine)
voor de behandeling van personen met een milde tot matige vorm van de
ziekte van Alzheimer.
http://www.alzheimer.nl/nieuws.html?zoom=382

Hoe voelt het om in de schoenen te staan van iemand met dementie en de grip op de werkelijkheid te verliezen? Als start van de campagne van Alzheimer Nederland zijn willekeurige passanten op straat met een verborgen camera geconfronteerd met dementie. Zij werden aangesproken als 'oude bekenden', wat direct resulteerde in verwarring. Even verloren zij grip op de werkelijkheid, net zoals Alzheimerpatiënten dagelijks ervaren.
http://www.youtube.com/watch?v=TTNLllAxFtw

Kortgeleden kreeg ik een email van een mevrouw, die deze weblog via GOOGLE had gevonden. Zij zocht informatie over dementie, maar meer in het bijzonder het omgaan met demente mensen door niet-professionelen. Zij is betrokken bij een project in het Limburgse Ysselsteyn, waar een groep vrijwilligers een huis voor demente mensen en gehandicapte jongeren wil stichten. Zeer interessant: zie http://www.zorghuus.nl/

Ik stop er nu mee, want ik ga nog even van de zon genieten.

Groet, en tot een volgende keer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volg ons met Email