Welkom beste lezer!


Welkom beste lezer!
Misschien heeft het lezen van deze blog je interesse gewekt? Tenslotte raakt dit onderwerp -hoe beangstigend ook- ons allemaal. Als je mij je email-adres geeft, zal ik je op de mailinglist plaatsen, zodat je automatisch een email van mij krijgt bij het verschijnen van een nieuw bericht. Met hetzelfde gemak kun je dat op dezelfde wijze natuurlijk weer ongedaan maken.
Stuur je email naar onderstaand adres en de rest volgt vanzelf.
hvogelaarster@gmail.com

woensdag 26 september 2012

HET KWARTJE VALT NIET MEER ZO SNEL

De herfst heeft zijn intrede gedaan met sterk wisselende temperatuur, koude nachten en de nodige stormen. Echt Hollands weer.
Gisteren wandelde ik met Cora vanuit Ter Heijde (bij Monster) over het strand naar Kijkduin, aan de zuidkant van Den Haag, en van daar over het nieuwe fietspad door de duinen weer terug. Heerlijk uitwaaien in de krachtige wind bij schitterende, heldere luchten. Even een break, even weg, even bijkletsen.

De communicatie met Riet gaat steeds moeizamer: eenvoudige instructies als "ga eens staan" of "eet/drink eens" worden niet of pas na meermalen herhalen begrepen.
Tot voor kort ging ik met haar dansend door de hal; ze vond het prachtig! Deze zo noodzakelijke beweging gaat nu ook al niet meer, zodat ze steeds meer gaat verstijven.
Ook het wassen en aankleden gaat steeds minder soepel, wordt me verteld. Lastig is dat, maar ook voor Riet, want ze raakt in de war als iets niet goed lukt, omdat ze het niet begrijpt. Ook haar geduld kent grenzen, bedenk ik me dan. Mag ze geïrriteerd raken op zo'n moment?
Vervelend voor iedereen (ook voor Riet) is, dat ze lastig uit een downstemming komt. Dat hoort bij het ziektebeeld.

Zondagochtend gaan we met de afdeling weer wandelen (bij goed weer) met daarna een gezamenlijke brunch. Het is ons de afgelopen 2 keer goed bevallen. De 1e keer waren we met 5 rolstoelers, de vorige keer met 8. Het is gezellig wandelen met zo'n groep, en je leert ook de andere familieleden een beetje kennen.


De komende 2 maanden zijn voor mij een beetje hectisch: eerst een lang gekoesterde wens, mijn vakantie naar Kreta, waar ik de bakermat van onze cultuur ga bewonderen. Wie hierover meer wil weten, moet eens kijken op: http://www.oecumont.nl/index2.html

Bij terugkomst wachten er drukke tijden: verhuizen. Van heel groot naar heel klein. Van eengezinswoning naar piepklein flatje. Van heel veel spullen naar het absolute minimum.
Ik kies ervoor om helemaal opnieuw te starten, nu ik er de energie nog voor heb. Geloof me: het zal me best lukken, want ik heb er zin in. En dat kan over 2, 3 jaar heel anders zijn! 
Op 2 oktober ga ik de nieuwe huurovereenkomst tekenen, dan begint KLUSTIJD. 

Vanuit de media heb ik nog wat geselecteerd.
Onderzoekers in de hele wereld zijn op zoek naar medicijnen die Alzheimer kunnen vertragen, stoppen of genezen. Maar welke medicijnen zijn al op de markt? En welke medicijnen worden op dit moment onderzocht? Alzheimer Nederland heeft het voor u op een rij gezet.
Lees het volledige artikel

http://www.alzheimer.nl/nieuws-en-voorlichting/nieuws?zoom=389

http://www.alzheimer.nl/over-alzheimer
  
http://www.alzheimer.nl/over-alzheimer/herkennen-en-behandelen/symptomen/

http://www.scientias.nl/wetenschap-geneest-muis-van-alzheimer-achtig-geheugenverlies/72711

Tot een volgende keer!

5 opmerkingen:

 1. Fijne vakantie Hans, het is je zó gegund! En voor daarna heel veel succes met verhuizen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgende week om deze tijd zit ik op Kreta. Onvoorstelbaar, en dat zonder Riet. DIT IS VOOR MIJ HEEL DUBBEL.
  Maar een lang gekoesterde wens gaat nu in vervulling. Al sinds mijn studiejaren (een halve eeuw geleden) wil ik naar de bron van onze westerse cultuur: het oude Griekenland, de bakermat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste Hans,Ik hoop van harte dat je vindt wat je zoekt!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Het zal wel even wennen zijn na 43 jaar, maar het gaat zeker lukken.

   Verwijderen

Volg ons met Email