Welkom beste lezer!


Welkom beste lezer!
Misschien heeft het lezen van deze blog je interesse gewekt? Tenslotte raakt dit onderwerp -hoe beangstigend ook- ons allemaal. Als je mij je email-adres geeft, zal ik je op de mailinglist plaatsen, zodat je automatisch een email van mij krijgt bij het verschijnen van een nieuw bericht. Met hetzelfde gemak kun je dat op dezelfde wijze natuurlijk weer ongedaan maken.
Stuur je email naar onderstaand adres en de rest volgt vanzelf.
hvogelaarster@gmail.com

zondag 21 oktober 2012

TERUG VAN WEGGEWEEST

Dinsdagochtend rond 4 uur stond ons reisgezelschap eindelijk op Schiphol na een uitgestelde, vervelende vlucht vanwege de aanhoudende turbulentie. Terug uit Kreta, waar we een heerlijke ontspannen vakantie hadden, met de nodige bezoekjes aan opgravingen, kloosters, kerken, bergdorpjes, mooie stranden en leuke toeristenstadjes met oude winkelstraatjes vol eethuisjes.
Voor een foto-impressie kun je kijken op:  https://picasaweb.google.com/105507232490920216038/KRETA2012?authkey=Gv1sRgCI6G9srX9dm4ugE

Tijdens mijn vakantie heeft Riet gelukkig ruime aandacht gekregen van vriendinnen, die -naast hun gebruikelijke bezoekjes aan Riet- een aantal keren extra op bezoek zijn geweest.
Natuurlijk komt Riet geen aandacht te kort, maar in deze tijd van bezuinigingen zijn de momenten van aandacht helaas zeer vluchtig (hoe vervelend dit ook is voor personeel en bewoner). Een bezoekje met meer aandacht en rust wordt zeker door Riet als een weldaad ervaren.

Het gaat niet zo lekker met Riet: de afgelopen weken heeft ze regelmatig perioden, waarin ze "afwezig" is, geen contact toelaat, vermoeid, slaperig lijkt. Ook heeft ze dan weinig zin in eten, werkt niet echt mee met aankleden en wassen. Voor mij is dit een teken, dat er wat loos is, dat er iets zit te wringen.
Sinds kort heeft ze medicijnen tegen een geconstateerde blaasontsteking, en ze knapt daar werkelijk van op. Vanochtend hebben we heerlijk gedanst en gezongen in de hal, wel in de rolstoel, want echt lopen (laat staan dansen) durf ik niet meer aan.
En geloof me: Riet vond het schitterend, en had woorden te kort. Iedereen die voorbij kwam moest haar brabbelverhaal horen.

Ook Magdalena is met haar gezin op bezoek geweest. Ik heb enkele foto's van haar gekregen.Voor mij is een drukke tijd aangebroken: binnenkort verhuizen. Veel regelen, maar nog veel meer afscheid nemen van spullen die jarenlang deel uitmaakten van ons huisgezin.
Moeilijk is dat, want jarenlang deden Riet en ik alles samen.
Op 1 december moet de rust zijn terug gekeerd, zodat ik me weer volledig kan wijden aan de toekomst die me voor ogen staat. Naast de zorg voor Riet, dan gelukkig geen ballast meer van een veel te groot huis, maar tijd voor ontspanning, fietsen, wandelen; nieuwe wegen bewandelen, letterlijk en figuurlijk.

In de nieuwsbrief van Alzheimer Nederland las ik:

Nachtelijke onrust. Hoe voorkomt u het?

Mensen met dementie hebben vaak last van een verstoord dag- en nachtritme. Overdag zijn ze slaperig, dutten ze veel en zijn ze 's nachts wakker. Het is normaal dat iemand die 's nachts wakker wordt, niet meteen beseft waar hij is. Mensen met dementie hebben hier nog meer moeite mee. Hier volgt een aantal tips tegen nachtelijke onrust.
Lees het gehele artikel


Rechtsbescherming bij dementie

'Mijn moeder kreeg een paar jaar geleden de diagnose Alzheimer. De geriater zegt dat ze niet meer zelf kan beslissen over het kopen of verkopen van belangrijke materiƫle zaken. Binnenkort gaat ze naar een verpleeghuis. Kunnen wij, haar kinderen, nu de verkoop van haar huis op ons nemen?'
Lees het gehele artikel


Zware slaapmiddelen vergroten risico op dementie

Zware medicijnen tegen slaap- en angststoornissen verhogen het risico op dementie met 50 procent. Dat is de conclusie van Harvard-onderzoekers in het Britse vakblad BMJ. De onderzochte middelen vallen onder de groepsnaam 'Benzodiazepines'. In Nederland zijn deze medicijnen alleen op recept verkrijgbaar.
Lees het gehele artikel

Volgende week zondag gaan we weer heerlijk wandelen met de afdeling (bij goed weer). Ik kijk er naar uit.

Tot de volgende keer.   

2 opmerkingen:

  1. Mooie foto's Hans! Fijn dat je dit jezelf hebt gegund! En nu uitgerust beginnen aan de verhuizing!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je, Inge! Al reageer ik niet frequent, ik volg jouw verhaal, en wens je veel sterkte met je moeilijke taak. Ik weet hoe zoiets ingrijpt in je persoonlijk leven.

      Verwijderen

Volg ons met Email