Welkom beste lezer!


Welkom beste lezer!
Misschien heeft het lezen van deze blog je interesse gewekt? Tenslotte raakt dit onderwerp -hoe beangstigend ook- ons allemaal. Als je mij je email-adres geeft, zal ik je op de mailinglist plaatsen, zodat je automatisch een email van mij krijgt bij het verschijnen van een nieuw bericht. Met hetzelfde gemak kun je dat op dezelfde wijze natuurlijk weer ongedaan maken.
Stuur je email naar onderstaand adres en de rest volgt vanzelf.
hvogelaarster@gmail.com

maandag 21 februari 2011

Jarig!

Vorig jaar zat Riet net een week in DrieMaasStede toen ze haar verjaardag daar vierde. Voor haar was alles toen een boze droom, dus van een feestelijke stemming was geen sprake.
Door die afdeling (Molenstraat) wordt wel degelijk aandacht besteed aan verjaardagen: er wordt gezongen en er is altijd wel een of ander projectje in het teken van de verjaardag. Ook hangt er een grote kalender, waarop de jarigen van die maand gemeld staan, wat voor iedereen een goede reminder blijkt te zijn. En een paar zelfgebakken cakes gaan er altijd wel in.
De afdeling waar Riet nu sinds september verblijft is gevestigd in een nieuw gebouw. Prachtig en modern, maar nog tamelijk steriel. Er ontbreekt bijvoorbeeld een verjaardagskalender. Vervelend, als je hoort, dat iemand in de huiskamer een week eerder jarig was. Als je -zoals ik- iedere dag komt, voelt dat aan als een gemiste kans. Ook al hebben de meeste bewoners moeite met hun geheugen, een item als "verjaardag" is voor de meesten een prachtig onderwerp van gesprek. Gelukkig stond het wel in de huiskamer op het bord geschreven. En binnenkort wordt de maandkalender alsnog ingevoerd.
Zaterdag was Riet jarig. Om 10 uur was ik er, gewapend met een aantal cakes en een stapel kaarten. Natuurlijk kwam iedereen op de cake af, en werd in de andere huiskamers rondgedeeld. Het (voor)lezen van de prachtige kaarten had nogal wat voeten in de aarde, want de cake ging echt voor.Maar wees gerust vrienden! Riet heeft met belangstelling gekeken naar de vele kaarten en geluisterd naar de welgemeende wensen. Allen van harte bedankt!
Om 11 uur kwamen Jos en Kirsten op verjaarsvisite. We zijn gezamenlijk nog even naar het restaurant geweest voor een kopje koffie.
Mijn idee om het eventuele bezoek wat te spreiden over de dag bleek een goede beslissing. Riet was 's-middags al behoorlijk moe, en om 19.00 uur werd ze op eigen verzoek naar bed gebracht. De vriendinnen, die overdag kwamen, waren op de hoogte, en begrepen de situatie. Zij komen regelmatig, en weten hoe Riet kan reageren.
Gisteren (zondag) was Riet erg afwezig. Het blijft voor de medische staf een probleem op welke wijze het onrustige gedrag bijgestuurd kan worden tot een stabiel gedrag. 


Nogmaals: bedankt voor alle kaarten. Geeft mij weer de gelegenheid met Riet te praten over de afzenders, die voor haar steeds verder verdwijnen in de mist van Alzheimer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volg ons met Email